Jdi na obsah Jdi na menu
 


Voda Pro Slony

26. 4. 2011

 


 

VODA PRO SLONY


 

Jméno a příjmení spisovatele: Sara Gruenová

Rok vydání: 2008

Nakladatelství: TATRAN


 

Děj knihy:

Jacob Jankowski (hlavní hrdina) přichází po smrti rodičů o všechen majetek a ve svém smutné stavu není schopen složit závěrečné zkoušky n veterinu na Cornevellu. Ze zkoušek teda uteče a dostane se do vlaku cirkusu Banzini, nejúžasnější podívaní na světe. Nejdříve ho zaměstnají jako dělníka (kteří mají pro život v cirkusu drsná podmínky např. měsíce nedostávají výplatu a občas jsou někteří z nich v noci vyhozeni z jedoucího vlaku) a potom co řiditrel cirkusu strejda Al zjistí, že Jacob studoval na Cornvellu dají práci veterináře, Cirkus se přiživuje na zbankrotované konkurenci, a tak se sem dostane starší slonice Rosie.Jacob se stará o zvířata a zároveň se snaží pomoci i lidem. Spolu se svým spolubydlícím, trpaslíkem Walterem, přijme zodpovědnost za Velblouda, který vinou špatného alkoholu částečně ochrne.A nejhorší je na tom to, že se Jacob zamiluje do o deset let starší ženy ředitele zvěřince Augusta Marleny.

Marlena není k Jacobovým citům chladná, ale ctí manželský svazek s Augustem. Rosie se nejdřív zdále nešikovná, ale potom se zjistilo, že se na ní musí mluvit polski.Všichni společně připravují vystoupení s Rosie. Během drezúry ale Jacob zjistí, že August má násilnické sklony, jejichž obětí se nedlouho poté stane i Marlena. Ta od manžela odejde a stráví noc s Jacobem.Jacob se s Augustem ošklivě porve. Když se jemu i Marleně August omlouvá, Jacob zjistí, že August trpí paranoidní schizofrenií. V zoufalství se po střeše jedoucího vlaku plazí Augusta zavraždit, ale nedokáže to. Když se vrací do svého vagónu, zjišťuje, že Walter i Velbloud byli z vlaku vyhozeni. Příběh vrcholí v průběhu představení, kdy se celý zvěřinec splaší a vtrhne do šapitó plného lidí. Během neštěstí se ztratí i majitel cirkusu strejda Al, a tak cirkus Benzini, nejúžasnější podívaná na světě, končí. Marlena vydává drezírované koně za své, stejně tak jako si Jacob přivlastní slonici Rosie, a společně přecházejí k cirkusu Ringling, svému největšímu dosavadnímu konkurentovi. Jacob dodělal veterinární zkoušky, s Marlenou se vzali a měli spolu pět dětí.

V románu je i pohled devadesátiletého či devadestátitříletého (on sám totiž nepočítá) Jacoba, který se poté, co ho příbuzní nevzali do cirkusu, který přijel do města, do něj vlastními silami došourá a vypráví svůj příběh jeho řediteli. Tak ho Jacob přesvědčí,aby alespoň mohl v cirkuse prodávat lístky.Podaří se.A tak příběh končí

Pardon za pottřžené slovo MAJETEK, ale nešlo mi to, aby to bylo nepottržený :(

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Recommendations: how to promote your upiriknihy.estranky.cz

(Latonyarib, 26. 3. 2018 19:26)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.